top of page

Coaching
Lichaamsgericht | Systemisch | 1-op-1 Opstellingen 

Of je nou zoekende bent naar een volgende stap, even bent vastgelopen of telkens weer tegen dezelfde situaties in je leven aanloopt: coaching kan je helpen bij het (opnieuw) nemen van regie over jouw leven en het vinden van de juiste nieuwe richting. 

 

 •  

   

  Als je niet alleen maar wilt overleven, maar ook wilt gaan genieten van je leven.

 • Als je om wilt leren gaan met stress, overweldigende emoties en gevoelens.

 • Voor het verwerken van tegenslagen en verlies in jouw leven. 

 • Als je wilt leren omgaan met een (chronische) ziekte, of de ziekte van een dierbare

 •  

  Als je de regie over je leven wilt leren nemen en zelfverzekerd keuzes wilt leren maken. 

 • Als je betekenisvolle (liefdes)relaties aan wilt gaan en jij tegelijk dichtbij jezelf wilt kunnen blijven.​

Waneer kies je voor coaching bij mij?

voeten op steen

1-op-1 opstelling

Een opstelling is een tableau vivant: Je start met het maken van een stilleven van jouw situatie of dynamiek die speelt. Dit intuïtieve proces geeft al veel informatie. Vervolgens ontdek je stap voor stap wat de kern is van dat wat je hebt opgesteld en welke plek of rol jij inneemt in het geheel. 

 

Bij een individuele opstelling kun je jouw situatie of dynamiek inzichtelijk maken door deze op te stellen op tafel (dmv poppetjes te gebruiken) of we gebruiken de praktijkruimte, waarin jij diverse voorwerpen of zogeheten 'vloerankers' gebruikt. Bij deze laatste variant kan je zelf bepalen of en wanneer je zelf 'instapt'. 

Deelnemer ethische code

Systemische coaching

Geen enkel mens staat op zichzelf: We zijn allemaal onderdeel van een groter geheel, een groter systeem. Denk aan je familie, je vriendengroep, de organisatie waar je voor werkt of de maatschappij waarin je leeft.

 

Vooral je gezin van herkomst en de plek die jij hierin inneemt, is van grote invloed op de manier waarop jij je staande houdt in de wereld. Van jongs af aan heb je patronen aangeleerd die zich op dit moment in je huidige systemen kunnen herhalen: In je relatie, bij je vrienden/familie of collega's. 

Systemische vragen en -oefeningen zoals (familie)opstellingen geven je inzicht in deze onderliggende structuren en dynamieken en de plek die jij hierin inneemt. Het maakt helder wat jij nodig hebt om goed geworteld op jouw eigen plek te staan én vanuit daar in verbinding te kunnen blijven met anderen. 

Lichaamsgerichte coaching

Je lichaam hoort bij jou. Het geeft continu signalen af. Bij bepaalde signalen handel je meteen. Zo weet je dat als je het koud krijgt, het tijd is om een dikkere trui of jas aan te doen of de verwarming hoger te zetten. Maar hoe vaak sta je stil bij een hoge ademhaling, snelle hartslag of knoop in je maag? Hoe vaak sla jij de signalen die je lichaam je geeft compleet in de wind? 

Vaak is het makkelijker om gewoon maar 'door' te gaan en vanuit het hoofd te beredeneren dat dat de juiste beslissing is. Maar als je niet oppast, roept je lichaam je soms letterlijk tot een halt.  

Lichaamsgerichte coaching helpt je: 

- Bewustworden van de signalen die je lichaam je geeft

- Ontdekken wat je lichaam je te vertellen heeft en waarom

- Uiting te geven aan emoties die nog niet doorleefd of gevoeld zijn 

- Ontdekken wat jou goed doet en heling brengt. 

Coaching Methodes

Image by Lhu Shi Hui

Wat je nog meer wilt weten

Kennismaking

Graag maak ik voordat we elkaar zien voor een intakegesprek kort kennis met je, om te onderzoeken of je op het juiste adres bent. Om het contact op te starten kun je me mailen, bellen of een appje sturen. 

1.

Intake

Dan volgt het intakegesprek. Vooraf vraag ik je om wat vragen te beantwoorden, zodat we goed van start kunnen gaan. Het intakegesprek duurt 90 minuten. We stippelen de route uit: Welke hulpvraag of vragen heb je? Hoe ziet het traject eruit? Met hoeveel sessies starten we? 

2.

Hoe ziet een sessie eruit?

3.

Ieder mens is anders en ieder moment is anders. In onze sessies kijk ik wat dienend is voor jou en welke mogelijke methodieken/ervaringsoefeningen ten goede komen aan jouw proces. Altijd in overleg met jou. Soms zullen we al pratend meer onderzoeken en verdiepen, andere keren nemen we jouw lichaam als startpunt om vanuit daar informatie op te halen. Als coach ben en werk ik traumasensitief: Tijdens de sessies houd ik rekening met wat jij, je lichaam en je zenuwstelsel aan kunnen.

Tarief

4.

Voor particulieren:

85,- excl. BTW voor een sessie van 75 minuten.

Betaalt de werkgever:

120,- excl. BTW voor een sessie van 75 minuten.

Vormt het tarief een drempel voor je om coaching aan te vragen? Neem dan contact met me op voor de mogelijkheden. ​

Tip! In 2024 geef ik lichaamsgerichte therapie tegen gereduceerd tarief. Klik hier om hier meer over te lezen. 

Image by NEOM

Je bent van harte welkom! 

Mail, bel of app me en ik reageer zo snel mogelijk.

Wees ook welkom met al je vragen. 

Eva.duffhues@gmail.com

0618651955

Interesse gekregen in coaching? 

bottom of page