top of page

Over Eva 

In het kort

Hoi! Ik ben Eva. Ik omschrijf mezelf als creatief, speels, fijngevoelig, nieuwsgierig en betrokken. Ik ken de hoogtes en dieptes van het leven en ga graag het avontuur aan in het leven van alledag. 

eva

Vrijplaats

Met mijn werk creëer ik een vrijplaats. Een plek waar je vanuit veiligheid en vrijheid wordt aangemoedigd in het vinden van eigen antwoorden. Waar je de tijd en ruimte krijgt om stil te staan en te verwerken. Een plek waar je nieuwe ervaringen opdoet en volop mag experimenteren. Zodat je jezelf, de ander en het leven (opnieuw) kunt leren accepteren en omarmen.

Mijn drijfveren

Voor mij is er niets mooiers dan getuige te mogen zijn van de kracht en kwetsbaarheid die verscholen zit in ons mensen.

Waar zijn mensen toe in staat als ze open en eerlijk zijn naar zichzelf en naar elkaar? Als ze hun volledig potentieel durven te benutten? En hoe kan de samenleving als geheel hiervan profiteren?

We leven in een prestatiegerichte maatschappij, die ons niet beoordeelt op wie we zijn, maar op hoe hard we kunnen werken. Het moet en kan altijd beter. Zelfs persoonlijke ontwikkeling lijkt een prestatie an sich te worden. Steeds meer mensen raken hierdoor juist verder verwijderd van zichzelf en verliezen de mogelijkheid om door het leven heen te navigeren wanneer het moeilijk wordt.

Duurzame groei en heling wordt mogelijk als we meer vanuit eigen waarheid durven te leven en hier uiting aan kunnen geven. Dit is mijn vertrekpunt in mijn begeleiding. Mensen weer de weg terug laten vinden naar wat hen past, goed doet. 

Mijn pad

Lange tijd werd mijn leven mede bepaald door een wisselende gezondheid, beginnend bij mijn geboorte. Uit eigen ervaring weet ik hoe het is om met tegenslag en onzekerheid om te gaan. Ook ben ik me diep bewust van wat het betekent

om ‘anders’ te zijn dan de norm. Hoe sterk het verlangen kan zijn om 'gewoon' net als alle anderen te kunnen zijn en hierdoor mijzelf en mijn eigen behoeftes uit het oog te verliezen

Door ruimte en tijd te nemen om te onderzoeken hoe ik op een eigen manier vorm en betekenis kan geven aan mijn leven, heb ik beslissende stappen kunnen zetten op weg naar heling, veerkracht en groei. 

Deze ervaringen hebben mijn blik op de wereld en mijn manier van werken gevormd. Hierbij zijn lichaamsgerichte therapie en systemisch werk krachtige hulpbronnen geweest. Vandaar dat ik in 2018 heb besloten me hierin te gaan scholen en mijn eigen praktijk te starten. Om mensen te kunnen ondersteunen in de momenten dat er even geen antwoorden zijn. 

Comfort, holding hands and support of friends, care and empathy together on table after ca

"Every individual possesses an innate longing for connection and belonging. We are all wired for connection. The essence of trauma is disconnection. So the question is: How did we get seperated and how do we reconnect?"

Gabor Mate

Opleiding & Cursussen           

2021- heden (nu 3e jaar)

Lichaamsgerichte psychotherapie

Bodymind opleidingen 

2018-2019

Vervolgopleiding Systemisch werken

Phoenix Opleidingen 

2016 - 2018

Body-Mind-Reset Coach
NLP Practitioner & Master

Vilna van Betten 

2007 - 2012 

BSc Sociologie aan de UvA 

2019-2021

Supervisiegroep vrouwen

Phoenix opleidingen

2018-2019

Workshop 2 daagse Ziekte en Gezondheid

Bert Hellinger Instituut 

2018

Workshop 2 daagse de Mythe van de vuurvogel

Phoenix Opleidingen 

2018
4 daagse workshop Change your mind, create new results 

Anouk Bindels 

Kijk voor mijn relevantie werkervaring op mijn Linkedin

Contact. 

Eva Duffhues 

Coaching & Lichaamsgerichte therapie 

 

Mail: Eva.duffhues@gmail.com

Tel: 06-18651955

Mijn praktijkruimte bevindt zich:

Tussen de bogen 38 

1013JB te Amsterdam

Vanaf het Centraal station is het 15 min lopen, 10 min met het OV en 5 minuten met de (ov)fiets. 

Op aanvraag begeleid ik je online, wandelend in de natuur, of op een andere locatie. 

tussen de bogen
Afspraak maken
bottom of page