top of page

Oefencliënten
Lichaamsgerichte Psychotherapie

Ervaar je veel stress of spanning in je lichaam? Blijf je maar rondmalen in je hoofd? Ben je benieuwd hoe het is om meer contact te maken met jezelf, je lichaam en je emoties? Wil je meer authenticiteit, rust en levendigheid ervaren?

Vanaf januari 2024 kan je bij me terecht als oefenclient voor lichaamsgerichte psychotherapie. 

Koningskaars
beweging

Oefencliënt 

Momenteel zit ik in mijn vierde jaar van de opleiding Lichaamsgerichte Psychotherapie via BodyMind opleidingen

 

Ik ben op zoek naar oefencliënten die via een aantal sessies kennis willen maken met lichaamsgerichte oefeningen en therapie. Een laagdrempelige manier om te ontdekken wat het voor jou kan betekenen!

Ik ben in opleiding, wat betekent dat ik stevig begeleid wordt door middel van leersupervisie en intervisie. Van jou wordt gevraagd om na iedere sessie een verslag te schrijven.

 

Het voordeel van deze sessies is de prijs, die is zacht. 

Ik vraag 60,- excl. BTW per sessie van 75 minuten.

Wat is lichaamsgerichte therapie? 

In het lichaam zit ontzettend veel wijsheid en informatie opgeslagen. Je lichaam, houding, (gebrek aan) expressie, spierpanning, stem, energieniveau, allemaal zijn het spiegels van hoe je je van binnen voelt. Vaak zonder dat je het doorhebt. 

Lichaamsgerichte therapie maakt je hiervan bewust. Je praat niet alleen, je ervaart en doet. Het helpt je beter naar de signalen van jouw lichaam luisteren, in plaats van er niet eens bewust van te zijn of ze te negeren.

Lichaamsgerichte therapie biedt jou de mogelijkheid om jouw ingesleten patronen en overtuigingen te doorgronden en te transformeren. 

 

In de sessies werken we actief aan het verwelkomen van meer ontspanning, authenticiteit, vitaliteit en levendigheid. 

 


Methodes 

Werken met het lichaam betekent werken met wat zich in het 'hier en nu' aandient. In een sessie doen we bijvoorbeeld:

 

  • Ademwerk op een matras

  • Body/mindfullness oefeningen

  • Bio-energetische oefeningen

  • Bodydrama oefeningen 
     

Indien je hier nieuw mee bent, vertel ik je er graag meer over tijdens onze sessies. 

Traumasensitief

Ik heb verstand van en ervaring met het werken met trauma en de sporen die dit bij een persoon achterlaat. Trauma heeft veel wijsheid in zich, als we het langzaam en met de juiste aandacht tegemoet treden. In de sessies houd ik rekening met de capaciteit die jij, jouw lichaam en je zenuwstelsel op dat moment aankunnen. 

Chronisch ziek, lichamelijke klachten of burn out? 
 

Ook en juist dan kan lichaamsgerichte psychotherapie je veel opleveren. Vaak vertrekken we uit het lichaam, als er veel pijn, schrik of overprikkeling is. Lichaamsgerichte psychotherapie kan je helpen je lichaam stapje voor stapje weer meer te bewonen en jezelf te omarmen, waar in je proces je ook bent.  

spelen met de zee

Wat levert lichaamsgerichte therapie je op?

Zelfbewustzijn & Zelfkennis

Je snapt beter waar jouw overtuigingen, patronen en strenge stemmen vandaan komen en ontwikkelt hier meer begrip en compassie voor. Ook wordt je je bewust van de invloed van jouw denken en voelen op je dagelijks leven. 

1.

Authenticiteit 

3.

Je ontdekt hoe je kan gaan luisteren naar signalen van je lichaam en leert wat jou nou echt goed doet. In plaats van dat je blijft doen wat je vanuit je overlevingsstrategie en conditionering altijd gedaan hebt. Denk bij dit laatste aan: Zeggen dat je alles okee vindt terwijl je kookt van binnen, je kwetsbaarheid afschermen terwijl je wel intimiteit wil, maar blijven doorgaan terwijl je niet meer kan, etc. 

Ontspanning

Je krijgt inzichtelijk hoe het zit met spanning in jouw lichaam. Je wordt je bewust van wanneer, waar, waarom en hoe je je aanspant en leert methodes om de spanning te ontladen en om meer ontspanning toe te laten. 

2.

Zelfexpressie & vitaliteit

4.

Je leert begrijpen welke oorsprong jouw huidige staat van zijn heeft en bent in staat om gezonde- en schaduw delen van jezelf te verwelkomen. Je leert over hoe je gewend bent om in te houden of in te slikken (woede, tranen, speelsheid, vitaliteit) en ontdekt hoe je hier wél uiting aan kunt geven, op een manier die jou past. Met opluchting en meer energie als resultaat. 

Image by Ryan James Christopher

Wil jij oefenclient worden?

Je bent van harte welkom! 

Bij interesse neem je contact met me op door me te bellen, appen of mailen. 

 

eva.duffhues@gmail.com
06-18651955

 

Na kort kennis te hebben gemaakt en af te tasten of je op het juiste adres bent, maken we een afspraak voor een intakegesprek. In dit gesprek verhelderen we je hulpvraag, vertel ik meer over lichaamsgerichte therapie en stippelen we samen een plan uit voor hoe verder.

bottom of page